Srednja građevinsko-geodetska škola „Inž. Marko Radević“ pobjednik likovnog takmičenja

post-img Foto; Vlada Crne Gore
24kroz7 25.04.2024. 06:00

U prostorijama Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević“ u Podgorici održana je završna ceremonija povodom uspješno realizovanog likovnog takmičenja srednjih škola na temu smanjenja rizika od šumskih požara. Ovo takmičenje realizovano je u okviru Višekorisničkog IPA programa koji se odnosi na zaštitu od poplava i upravljanje rizikom od šumskih požara – IPA FF.

Na ceremoniji su dodijeljeni sertifikati učesnicima – školskim timovima (učenicima i mentorima), kao i plaketa pobjedničkom timu iz Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević“. Pobjednički crtež, koji je osvojio prvo mjesto, reprodukovan je kao mural na zidu u dvorištu škole.

Generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović čestitao je svim učesnicima takmičenja na iskazanoj kreativnosti, a timu Građevinsko-geodetske škole na osvojenom prvom mjestu. Takođe, istakao je da je zadovoljstvo stvaralačkim dometima učenika i iskazanim emocijama i talentom.

– Uspjeli su da kroz umjetnički izraz, iskreno i nadahnuto, pošalju poruku o važnosti zaštite šuma, o opasnosti požara, o preventivnom djelovanju, da pozovu na odgovornost i akciju i nadam se da će se neko od ovih mladih ljudi u budućnosti profesionalno posvetiti radu u oblasti smanjenja rizika od katastrofa -kazao je Bešović.

Predstavnica Konzorcijuma IPA FF programa Silvia Parisi je saopštila da su ovim projektom željeli da doprinesu jačanju svijesti o značaju poštovanja životne sredine. Naglasila je da je bilo veoma teško odlučiti koji je najljepši rad, jer su svi pokazali inventivnost i maštu.

Direktor Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević“ Miloš Marović se kao domaćin završne ceremonije zahvalio na ukazanoj prilici da budu dio likovnog konkursa na temu smanjenja rizika od šumskih požara Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Značaj očuvanja životne sredine i prostornog planiranja je umnogome prepoznat od strane učenika koji su osvojili prva četiri mjesta. Nadam se da će ovaj pilot projekat dobiti na značaju u godinama što dolaze- istakao je Marović.

Ovo takmičenje predstavljalo je pilot projekat za koji su odabrane četiri srednje škole, tri iz u Podgorice (JU Stručna medicinska škola, JU Srednja ekonomska škola „Marko Vešović“ i JU Srednja građevinsko-geodetska škola „Inž. Marko Radević“) i jedna iz Bara (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola). Za takmičenje su formirani školski timovi sa mentorima, kojih je bilo ukupno sedam (četiri tima je imala Građevinsko-geodetska škola, dok su preostale tri škole učestvovale sa po jednim timom).

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku