Stijepović i Vuković nezakonito zapošljavali u Glavnom gradu

post-img Ivan Vuković i Slavoljub Migo Stijepović – Foto: in4s
Izvor: Gradski.me 29.04.2024. 10:10

Upravna inspekcija je nakon gotovo godinu dana analize dokumentacije iz perioda od 2015. do 2023. godine otkrila niz nezakonitih zapošljavanja u upravi Glavnog grada, prenosi Gradski portal.

Prema informacijama koje su objavili, samo u Sekretarijatu za komunalne poslove pronađeno je deset nezakonito zaposlenih osoba. U istraživanju Uprave za zaštitu imovinsko-pravnih interesa, za 2022. godinu, identifikovano je nezakonito zapošljavanje šest zamjenika zaštitnika i jednog referenta. Takođe, u Direkciji za imovinu, Službi glavnog gradskog arhitekte, te Službi komunalne policije, evidentirana su dodatna nezakonita zapošljavanja.

Izvori navode da su iz Glavnog grada upućene hitne molbe Upravnoj inspekciji kako bi se postupilo u što kraćem roku. Ova akcija je od posebnog značaja s obzirom na ranija upozorenja inspekcije u vezi sa slučajevima koji nisu u njenom direktnom djelokrugu.

Konačan broj nezakonito zaposlenih tokom prethodna dva mandata biće poznat nakon analize više od 20 preostalih zapisnika. Među nepravilnostima koje su identifikovane kroz pristigle zapisnike su zapošljavanje na nepredviđenim pozicijama, nedostatak kvalifikacija kod zaposlenih, te kršenje procedura tokom zapošljavanja.

Podsjećamo, u vrijeme na koje se odnose utvrđene nepravilnosti, gradom su upravljali kadrovi Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljub Migo Stijepović i Ivan Vuković. Većinom su funkcije u službama, sekretarijatima i ostalim organima uprave obavljali kadrovi DPS-a i Socijaldemokrata.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku