Sukob između radnika i uprave Čistoće: Štrajk na pomolu

post-img Mensur Šaljaj – Foto: RomaNet
Izvor: CDM 29.04.2024. 21:32

Nakon najave mogućeg otpuštanja 69 radnika u administraciji podgoričke Čistoće, terenski radnici pripremaju se za organizovanje štrajka u znak solidarnosti s kolegama. Ova odluka, kako ističe Mensur Šaljaj, predstavnik radnika, mogla bi ozbiljno ugroziti ekonomsku stabilnost zaposlenih u preduzeću, prenosi CDM.

Prema Šaljajevim riječima, smanjenje plata za 10 odsto do kraja 2024. godine, uz dodatnih 5 odsto, dovelo bi do katastrofalne ekonomske situacije za sve zaposlene. Istovremeno, članovi Odbora direktora GP Čistoća, prema Šaljajevim tvrdnjama, odbijaju komunikaciju s radnicima koji traže njihove ostavke ukoliko nova sistematizacija bude usvojena.

Međutim, pomoćnik direktora Čistoće Podgorica, Vojin Katnić, tvrdi da je pravilnik o izmjeni sistematizacije donesen u skladu sa zakonom te da radnici nemaju ovlaštenje da smijene članove Odbora direktora. On ističe da će o konačnoj odluci o imenovanju ili razrješenju odlučivati Skupština Glavnog grada.

Mensur Šaljaj upozorava da će eventualna otpuštanja negativno uticati na poslovne rezultate Čistoće te očekuje da će odbornici u Skupštini Glavnog grada pronaći najbolje rješenje za radnike koji su suočeni s gubitkom posla. S druge strane, iz Uprave Čistoće poručuju da nova sistematizacija ide u skladu sa zakonom te da će dalji koraci biti poznati nakon stupanja na snagu ovog akta.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku