Svaka boja čepa na flaši vode ima svoje značenje

post-img Foto: Shutterstock
R.B. 05.04.2024. 09:51

Priroda je čovejčanstvu podarila brojne resurse za zadovoljenje osnovnih potreba, među kojima je voda kao nezamjenjiv dar i potreba.

Iako je na planeti zemlji ima u izobilju, samo mali dio je dostupan za piće, budući da su okeani nosioci najvećih zaliha, dok su rijeke i jezera sve više zagađeni usljed ljudskih aktivnosti. Problemi poput industrijskog otpada i neodgovornog odlaganja smeća dovode do degradacije kvaliteta pitke vode.

Ipak, i dok priroda nastavlja da nas snabdijeva pitkom vodom, razne kompanije su se okrenule poslu sa istom, pročišćavajući je i čineći je dostupnom u flašama, koje su postale uobičajeni prizor širom svijeta.

Ljudi kupuju flaširanu vodu, bilo da je rashlađena ili na sobnoj temperaturi, a ove flaše kriju zanimljivu tajnu – tačnije u određenim djelovima svijeta boje čepova imaju posebna značenja.

Bijeli čep označava da je voda prošla proces prečišćavanja, crni čep ukazuje na alkalnu vodu, plavi čep govori da je voda izvorska, dok zeleni čep signalizira da je vodi dodat ukus.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku