Tivat zabranio šetnju u kupaćim kostimima, kazne do 1.000 eura

post-img foto: Tivat/adrialine.wordpress.com
24kroz7 04.05.2024. 14:00

Odbornici tivatskog parlamenta izglasali su izmjene Odluke o komunalnom redu, na predlog Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti, kojim se zabranjuje  kretanje i boravak u kupaćim kostimima, kao i bez dijela odjeće u pješačkim zonama, gradskim parkovima, na trgovima i u užem gradskom jezgru.

Ova zabrana ne odnosi se na kupališne zone.

Pomenutom Odlukom predviđene su i novčane kazne, pa je tako za lica koja prekrše novouvedenu zabranu predviđena novčana kazna u rasponu od 20 do 1.000 eura.

Novim odlukama lokalnog parlamenta u svim pješačkim zonama je uvedena eksplicitna zabrana „kretanja električnih trotineta i drugih sličnih vozila“.

Uvedena je i obaveza biciklistima da se kreću isključivo biciklističkim stazama i trakama tamo gdje one postoje, a da na drugim mjetima gdje takvih staza i traka nema, biciklisti poštuju obaveze i pravila iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Za vozače električnih trotineta i sličnih vozila, koji budu vozili po zabranjenim pješačkim zonama, prijete novčane kazne u iznosu od 20 do 500 eura.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku