Trka za direktorsku fotelju: Ko su kandidati za Aerodrom Crne Gore?

post-img Aerodrom Podgorica
dan 27.04.2024. 09:52

Na konkurs za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) pristiglo je osam prijava. Među kandidatima se ističu aktuelni vršilac dužnosti Vladan Drašković, bivši direktor Aerodroma Tivat Rade Marić, i bivša savjetnica izvršnog direktora Biljana Knežević, uz još pet drugih kandidata, prenosi Dan.

Prema informacijama koje je dobio Dan, među prijavljenima su i Ljube Stamenkovski, izvršni direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije, te Predrag Hajduković, pomoćnik direktora Aerodroma, kao i Jasmina Zorić Petrović i Rada Drobnjak.

Odbor direktora će nastaviti razmatranje prijava do utorka, ostavljajući mogućnost za one koji su aplicirali poštom, ali još nisu dostavili svoje dokumente. Nakon toga, planira se pregled biografija kandidata, intervjuisanje, i dodatne konsultacije.

Oglas za novog izvršnog direktora je objavljen 10. aprila nakon što je prethodni odbor, uoči promjene, smijenio tadašnjeg direktora Vladana Draškovića. Razlog smjene bio je transfer od 551 hiljadu eura na pogrešan račun, od čega je 509 hiljada eura već vraćeno. Ostatak novca još nije pronađen.

Dok je prethodni odbor postavio a za vršioca dužnosti, novi odbor je Draškovića ponovo imenovao na tu poziciju. Odluku o novom izvršnom direktoru će, međutim, donijeti odbor direktora, a mandat će biti na četiri godine.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku