Turistička inspekcija od početka godine izdala 521 prekršajni nalog

post-img Foto: Edu World, Budva
R.B. 09.04.2024. 14:41

Turistički inspektori su od početka godine izvršili 2239 inspekcijskih nadzora što je za 9,7% više u odnosu na uporedni period prošle godine, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Konkretno, navode da je u ovim kontrolama utvrđeno 648 nepravilnosti, pri čemu je izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174.360 eura. Takođe, u ovom periodu donijeto je 5 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti kao i 2 rješenja o pečaćenju objekata.

Ono što je obilježilo protekli period jesu nepravilnosti koje se tiču obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad, kršenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kao i neizdavanja fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima.

Turistička inspekcija će u susret sezoni u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti kontrole turističke ponude u svim opštinama Crne Gore, te na taj način pokušati i da preventivnim djelovanjem, tamo gdje je to moguće, ukaže na nepravilnosti kako bi svi privrednici što spremnije dočekali nastupajuću ljetnju sezonu.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku