UP: Građanima stižu spam mejlovi sa lažne adrese Uprave policije

post-img Uprava policije, Foto: Gov.me
24kroz7 07.06.2024. 17:07

Iz Uprave policije obavještavaju javnost da je na mejl adrese većeg broja građana stižu mejlovi netačnog i lažnog sadržaja, u čijem je potpisu Aleksandar Radović, v.d. direktora Uprave policije.

– Izvršenom analizom od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala, utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam email-u, koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem kako se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima. U daljem tekstu se od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na email, u suprotnom mu prijeti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim djelima biti proslijeđeni pravosudnim organima – piše u saopštenju UP.

SPAM mejl
SPAM mejl

Oni navode da se ne radi o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu v.d. direktora Uprave policije Aleksandra Radovića.

Uprava policije apeluje na građane i primaoce ovih email-ova, da ne odgovaraju na iste, ne otvaraju priloge posebno ne u PDF formatu koji potencijalno mogu biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni email obriše i zabrani prijem sa iste adrese – naglašavaju iz policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja i identifikaciji NN lica koja su upućivala pomenute email-ove.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku