Uprava policije: Tokom vikenda uhapšen 41 vozač

post-img Uprava policije, Foto: Gov.me
24kroz7 20.05.2024. 15:15

Iz Uprave policije saopštili su da je tokom vikenda, od 17. do 20. maja, na crnogorskim putevima evidentirano 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a 18 lake tjelesne povrede.

– U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 130 prekršajnih prijava, izdali 1.028 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja – navode iz Uprave policije.

– Slobode je lišen 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od toga broja njih 29 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, tri vozača lišena su slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok je devet vozača policija lišila slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih devet je lišeno slobode u Podgorici, šest vozača u Baru i pet u Bijelom Polju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku