Uspješne barske preduzetnice, Slavica i Ivana

post-img Foto: YT, printscreen
R.B. 16.04.2024. 12:52

Opština Bar je informisala javnost o nastavku serijala priča o uspješnim barskih preduzetnicima koji su unaprijedili svoje biznise uz podršku te opštine.

Ukupan iznos direktne finansijske podrške koji je Opština Bar opredijelila za program podrške razvoju preduzetništva u 2024. godini iznosi 360.000 eura, a Javni poziv za raspodjelu sredstava je dostupan na web sajtu Opštine Bar, i otvoren do 18.04.2024. godine.

U nastavku se informišite o pričama dvije uspješne barske preduzetnice  Ivone i Slavice.

Ivona Markoč je osnivač i direktor doo “Azalea flower shop”.
Cvjećara “Azalea” otvorena je krajem marta i nudi unikatne aranžmane, bukete, bokseve, ikebane kao i saksijsko cvijeće.

– Godinama unazad cvijeće mi je dalo inspiraciju i kroz to sam htjela da ispoljim svoju ljubav i znanje kroz aranžmane i bukete da bi se klijentima to dopalo – kazala je Markoč.

– Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj Opštine Bar je uvijek bio tu za svaku moju nedoumicu, za sve što mi nije bilo jasno, oni su bili tu da mi pomognu i taman u vijeme kada sam otvarala cvjećaru, dobila sam sredstva koja su mi baš dosta pomogla i dala dodatni vjetar u leđa.  Svako ko planira da pokrene privatan biznis, neka proba, neće zažaliti u tome jer snovi se ostvaruju – navela je Markoč.

Slavica Gvozdenović je osnivač i direktor doo “Mima gluten free”.
Pekara “Zdrav zalogaj” nudi bogatu ponudu peciva, zaleđenog nepečenog peciva, sendviča, pica, slatkih i slanih mafina kao i kolača i torti, a svi proizvodi pekare su bezglutenski.

– Odluka da uđem u preduzetničke vode je moja životna priča, jer sam prije 18 godina otkrila da imam alergiju na gluten, na celijakiju i susrela s tim da toga jednostavno nigdje nema i došla na ideju da napravim radionicu gdje ću moći da proizvodim hranu bez glutena za ljude koji imaju taj problem– kazala je Gvozdenović.

– Podršku koju sam dobila, jednostavno nisam ni očekivala uopšte, odmah sam uložila u kupovinu mašine za lisnata peciva, vitrinu za kolače i time ubacila u program kolače bez glutena – dodala je Slavica.

– Ja bih im poručila da probaju, da je to jedan vjetar u leđa– poručila je Gvozdenović.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku