Uspješni barski preduzetnici, Milica i Bojan

post-img Foto: Foto: YT, printscreen
24kroz7 19.04.2024. 19:09

Opština Bar je informisala javnost o nastavku serijala priča o uspješnim barskih preduzetnicima koji su unaprijedili svoje biznise uz podršku te opštine.

Ukupan iznos direktne finansijske podrške koji je Opština Bar opredijelila za program podrške razvoju preduzetništva u 2024. godini iznosi 360.000 eura, a Javni poziv za raspodjelu sredstava je dostupan na web sajtu Opštine Bar, i otvoren do 18.04.2024. godine.

U nastavku se informišite o pričama dvoje uspješnih barskih preduzetnika Milice i Bojana.

Milica Dabanović je vlasnik i osnivač firme za prevoz putnika “Milica Vir”. Za sve posjetioce Virpazara, “Milica Vir” nudi krstarenje i kajakarenje Skadarskim jezerom. Milica je izjavila: – Sama ideja je dobar početak, ali nije dovoljna jer postoji dosta drugih faktora koji utiču na to. Naravno, trud, tržište i finansije su isto tako veoma važni za preduzetništvo –

– Podrška nam je značila puno s obzirom na to da ovi brodići stalno zahtijevaju neka ulaganja. Mi smo konkretno uložili u motor za brodić i ta sredstva su nam stvarno bila značajna, s obzirom da svake godine moramo da ulažemo u nešto novo. Sada imamo noviji i moderniji motor koji manje zagađuje okolinu, koji je tiši i pruža klijentima mogućnost da više uživaju u zvuku prirode nego u zvuku motora – dodala je ona.

– Moja poruka bi bila da nikako ne prestaju da sanjaju, da se uvijek trude da ostvare svoje ciljeve jer je to ključ preduzetništva –

 

Bojan Savić je vlasnik i osnivač fitnes studia “BS Fit”. Studio je otvoren krajem prošle godine i nudi grupne, personalne i polupersonalne treninge za žene i treninge za mlade sportiste. Bojan je izjavio – Smatram da dobra ideja predstavlja, prije svega, jednu osnovu za dobar biznis, ali da nije dovoljna. Fanatična želja i plan u kombinaciji s tom željom predstavljaju dobitnu kombinaciju. –

– Podrška Opštine Bar u mom slučaju izuzetno je značila prije svega, ne samo finansijska već i moralna podrška. Kada vi znate da niste sami tu, kada vidite razumijevanje od strane ljudi koji tamo rade i želju da vam izađu u susret, koliko su samo slobodni da ih kontaktirate u bilo koje doba dana, to je nešto što mogu slobodno da kažem da ima veći značaj u mom slučaju nego novac- dodao je on.

– Moja poruka za sve one koji žele da se priključe preduzetništvu jeste da, prije svega, vjeruju u svoj cilj, da budu istrajni i da jednostavno vjeruju u to što rade i vole to – poručio je Savić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku