Vremenska prognoza za 11. jul: Vrući četvrtak, sunčano i veoma toplo u cijeloj zemlji

post-img Vremenska prognoza za četvrtak 11. jul
autor-img 24kroz7 11.07.2024. 06:00
Četvrtak, 11.07.2024.

Danas se u Crnoj Gori očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme. Na sjeveru zemlje, u jutarnjim satima, po kotlinama je moguća kratkotrajna magla, dok će tokom poslijepodneva doći do slabog do umjerenog razvoja oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjeren, najčešće južni i zapadni.

Jutarnje temperature će se kretati od 12 do 26 stepeni, dok će najviše dnevne temperature biti u rasponu od 29 do 39 stepeni. Građanima se savjetuje da izbjegavaju direktno izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana, kao i da piju dovoljno tečnosti kako bi ostali hidrirani.

Podgorica:

Glavni grad Crne Gore danas će biti jedan od najtoplijih dijelova zemlje. Očekuje se sunčano i vruće vrijeme, sa slabim do umjerenim južnim i jugoistočnim vjetrom. Jutarnja temperatura u Podgorici iznosiće 26 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura dostići čak 39 stepeni.

Građanima Podgorice se preporučuje da preduzmu sve potrebne mjere opreza zbog visoke temperature, posebno djeca, stariji i osobe sa zdravstvenim problemima. Vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog mogućeg pregrijavanja vozila.

Prognoza po regionima:

Sjever: Ujutro magla po kotlinama, poslijepodne slab do umjeren razvoj oblačnosti. Jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 29 do 33 stepena.
Centar: Sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura od 20 do 24 stepena, najviša dnevna od 35 do 37 stepeni.
Jug: Sunčano i vruće. Jutarnja temperatura od 24 do 26 stepeni, najviša dnevna od 37 do 39 stepeni.

Meteorolozi upozoravaju da će visoke temperature potrajati nekoliko dana, pa je važno pratiti savjete stručnjaka kako bi se izbjegle potencijalne zdravstvene tegobe uslijed vrućina. Uživajte u sunčanom danu, ali se ponašajte odgovorno!

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku