Grupa zaposlenih RTCG: Zorić nedostojan funkcije člana Savjeta

post-img Foto: Skupština Crne Gore
N.A. 04.04.2024. 10:22

Grupa zaposlenih Radio Televizije Crne Gore obratila se članovima Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, poručivši im da Nenad Zorić nije dostojan funkcije člana Savjeta RTCG. Administrativni odbor treba da utvrdi imena članova Savjeta na današnjoj sjednici.

Dopis zaposlenih RTCG-a prenosimo integralno:

“Nenad Zorić želi da produži mandat. Ali je on nedostojan takve funkcije imajući u vidu kako je do sada branio javni interes. Podsjećamo vas da je Nenad Zorić dva puta učestvovao u nezakonitom izboru Borisa Raonića na mjesto generalnog direktora, u avgustu 2021. godine i junu 2023. godine na što upućuju presude Osnovnog suda, Višeg suda , Vrhovnog suda i mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije”, navodi se u dopisu.

Osim navedenog, članovi su istakli da je “davanje novog mandata takvoj osobi nasuprot vladavine prava i upozorenja Evropske komisije u susret IBAR, a za mnoge birače i javnost bi bilo nedvosmisleno saučešništvo u ugrožavanju javnog interesa”.

Dopis su potpisali:  Srđan Čović, Časlav Vujotić ,Tanja Šuković, Snežana Rakonjac, Vesna Banović, Nataša Baranin,Vesna Terić, Mladen Vukčević, Žarko Božović, Slaven Knezović i  Jelena Bobičić Čović.

24kroz7

 

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku