Zvaničnici čestitali Pesah

post-img Pesah – najveći jevrejski praznik
24kroz7 22.04.2024. 11:16

Uoči najvećeg jevrejskog praznika Pesaha, crnogorski zvaničnici su iskazali svoje poštovanje i podršku jevrejskoj zajednici, ističući vrijednosti zajedništva, slobode i međusobnog poštovanja.

Predsjednik građanskog pokreta URA i bivši premijer, Dritan Abazović, u svojoj čestitki naglasio je važnost simbola Pesaha u crnogorskom društvu, istakavši da simboliše žrtvovanje, zajedništvo i slobodu, koje su vjekovima bili sastavni dio crnogorskog identiteta.

– Želim vam da praznični dani donesu radost i slogu u vašim domovima s ciljem da budu nadahnuće za dalji prosperitet i snaženje zajedništva – naveo je Abazović na mreži X.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić, takođe je uputio srdačne čestitke jevrejskoj zajednici povodom Pesaha. Istakavši važnost hrabrosti, zajedništva i saosjećanja, Bečić je podsjetio na vrijednosti koje čine slobodu i međusobno poštovanje temeljima društva.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić pridružio se čestitkama jevrejskoj zajednici, naglašavajući njihov neizmjeran doprinos napretku Crne Gore. Podvlačeći bogatstvo nacionalne tradicije, kulture i duhovnosti jevrejske zajednice, Spajić je istakao da su oni neizostavan dio identiteta zemlje.

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, provosuđe i antikorupciju Momo Koprivica takođe je čestitao jevrejski praznik Pesah.

– Najiskrenije želim da ovaj veliki praznik, koji slavi slobodu i oslobođenje, bude obilježen u svim vašim domovima u znaku radosti, dobrog zdravlja i neprolazne težnje ka uzvišenim idealima – poručio je Koprivica.

Ove poruke solidarnosti i poštovanja od strane crnogorskih zvaničnika naglašavaju važnost očuvanja i promovisanja međunacionalnog i međuvjerskog skladu, te potrebu za izgradnjom društva koje poštuje različitosti i promoviše zajedništvo. Upravo u duhu Pesaha koji simbolizuje oslobađanje od ropstva i težnju ka slobodi, ove čestitke podsjećaju na važnost solidarnosti i poštovanja među svim građanima Crne Gore.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku