Bukumirsko jezero dio projekta „Mistične priče Dunavske zelene rute”

post-img foto: Nacionalna turistička organizacija
24kroz7 18.04.2024. 17:28

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice od početka ove godine realizuje projekat „Mistične priče Dunavske zelene rute”. Projekat predstavlja međunarodnu valorizacija prirodnog i nematerijalnog kulturnog nasljeđa sa ciljem društveno-ekonomskog razvoja ruralnih područja Podunavlja.

U projekat učestvuje devet zemalja, sa 10 lokacija koje se promovišu, a ko-finansira se od strane Evropske unije kroz Interreg Dunavski program i traje 30 mjeseci.

– Cilj projekta je da se afirmišu manje poznate, ali ne i manje privlačne turističke destinacije koje će vratiti čovjeka prirodi i njegovim korijenima, kroz priče, legende i mitove iz ruralnih područja. Lokacija koju je Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice nominovala i zahvaljujući kojoj je i postala dio ovog projekta, je Bukumirsko jezero sa okolinom. Bukumirsko jezero je dio zaštićenog područja Park prirode „Komovi“. Na ovaj način, Agencije kroz realizaciju projekta želi da promoviše ovo područje unapređujući turističku ponudu Podgorice, vodeći računa da se ne naruše prirodne vrijednosti ovog područja zbog kojih je i zaštićeno, navode iz Agencije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku