ESG Adria Samit održaće se u Tivtu od 24. do 26. aprila

post-img Sa prošlogodišnjeg Western Balkans ESG Samit-u u Tivtu
R.B. 08.03.2024. 09:47

ESG Adria Samit (ESG Adria Summit), vodeći regionalni događaj posvećen je temama zelene tranzicije, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja, a drugu godinu zaredom održaće se u Tivtu od 24. do 26. aprila 2024. godine, u organizaciji Sustineri Partners i Porto Montenegra, a u partnerstvu sa Vladom Crne Gore.

Samit je po prvi put održan u aprilu 2023. godine, pod imenom ESG Samit Zapadnog Balkana. Veliko interesovanje dovelo je do širenja, te će ESG Samit od ove godine, pored zemalja Zapadnog Balkana, uključivati i Sloveniju i Hrvatsku.

Izvršna direktorka Sustineri Partners, Biljana Braithwaite, rekla je da inauguralni ESG Samit bio svojevrsna prekretnica kada je u pitanju dijalog o primjeni standarda zaštite životne sredine i društvene zajednice, održivog razvoja, te odgovornog korporativnog upravljanja (ESG standarda) u regionu.

Braithwaite je izrazila zadovoljstvo što će Crna Gora i naredne godine biti domaćin predstavnicima regionalnih vlada, brojnim kompanijama, investitorima, svetski poznatim predavačima, inovatorima, biznis liderima i ekspertima. Ona je u ime organizatora zahvalila Vladi Crne Gore, kao strateškom partneru, što je prepoznala značaj Samita, koji pruža regionalnu platformu za dijalog o najvažnijim aktuelnim globalnim i regionalnim pitanjima održivosti i trendovima na najvišem nivou. “Svedoci smo da događaji ovog tipa menjaju reputaciju celokupnog regiona, koji može postati poželjna destinacija za odgovorna ulaganja” zaključila je Braithwaite.

Danilo Kalezić, predstavnik Porto Montenegra, dodao je da su organizatori izuzetno zadovoljni rezultatima prvog održanog ESG Samita. “Čuli smo neke jake stavove, poslali konkretne poruke, videli zanimljive lidere”, pojasnio je.

Kako je naveo, Porto Montenegro je predan održivom razvoju kroz projekte zaštite okoline, smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, ograničavanje plastike i otpada, te zaštitu lokalnih morskih vrsta.

– Smatramo da je važno podići svest o ovim pitanjima unutar poslovne zajednice, a ESG Samit je idealna platforma za ovo – istakao je Kalezić.

Više informacija o događaju, kao prijave za učešće su omogućene putem zvanične web stranice: summit.esgadria.org

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku