Predstava “Misli zeleno” večeras u dječjem parku na kruševcu

post-img
autor-img 24kroz7 06.07.2024. 15:38

Večeras, 6. jula, u 20 časova, u Dječjem parku na Kruševcu biće izvedena predstava “Misli zeleno”, rađena po tekstu Jovana Boškovića i u režiji Dušanke Belade. Ova predstava nastala je u koprodukciji Umjetničkog ateljea “Arlekin” iz Podgorice i Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Cilj predstave je podizanje svijesti, kako kod djece tako i kod odraslih, o važnosti očuvanja životne sredine i posljedicama nemara. Kroz glumu i priču, postavljaju se pitanja zašto čovjek uništava svoju okolinu i okolinu drugih živih bića. Da li je u pitanju manjak ljubavi prema sebi, drugima i prirodi? Ova pitanja su u fokusu izvođenja i nastoje da podstaknu publiku na razmišljanje i promjenu ponašanja.

Glumci Jovana Brnović, Mirjana Spaić i Milo Perović kroz svoje uloge oživljavaju ovu važnu temu, pružajući publici edukativno i zabavno iskustvo. Predstava traje 45 minuta i namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 12 godina.

Ova inicijativa predstavlja značajan doprinos ekološkoj edukaciji najmlađih, ali i podsjetnik odraslima o važnosti svakodnevnih postupaka u očuvanju prirode. Organizatori se nadaju velikom odzivu i pozitivnom uticaju na sve prisutne.

Dođite večeras u Dječji park na Kruševcu i zajedno sa svojim mališanima naučite kako da mislite zeleno, pozivaju iz Sekrtarijata za kulturu Glavnog Grada.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku