Aerodorom Berane: Abazovićeva Vlada pokrenula istorijski projekat za cijeli sjever, Spajićeva ćuti, opstruira i ne mari za potrebe građana!

post-img Foto: aerodrom-berane.me
autor-img 24kroz7 10.07.2024. 13:05

Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem, uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Berana Vuka Todorovića i njemačkom kompanijom Elite Jet prošle godine potpisala je memoradum koji predviđa izradu studije na osnovu koje bi aerodorom u Beranama ponovo bio stavljen u funkciju.

Kako na sjeveru već decenijama nema velike ekonomske aktivnosti, izgradnja novog aerodoroma bi dovela do preporoda Berana, ali i cijelog sjevera, a to bi značilo i na stotine novih radnih mjesta.

Njemački investitori koje je predstavljao Michael Stainmuller imali su izuzetno dobru saradnju sa prethodnom 43. Vladom Dritana Abazovića, a, kako nezvanično saznajemo, u potpunosti su razočarani odnosom nove 44. Vlade Milojka Spajića prema njima. Iako je njihov projekat spreman, niko im se iz nove administracije ne javlja već mjesecima. Kako su uzalud pisali premijeru, sad su u sve uključili i Ambasadu Njemačke u Podgorici koja je upoznata sa novom situacijom.

Abazović je ranije govorio da jedan od glavnih prijekata za razvoj sjevera mora biti otvaranje aerodoroma u Beranama, koji će sa nastavkom izgradnje auto-puta prema Srbiji i otvaranjem tunela koji povezuje Plav i Dečane, značiti preporod tog djela Crne Gore. Takođe, bilo je naglašeno da će se Vlada, Opština Berane i investitor u potpunosti postarati da građani koji sada žive na prostoru aerodroma dobiju adekvatnu alternativu i punu zaštitu.

Ipak, nove vlasti kao da nemaju želju da pomognu sjeveru države, pa smo
od istorijskog projekta došli do statusa kvo sa neizvjesnim ishodom.

Pogledajte kako će izgledati Aerodrom Berane: Projekat vrijedan 75 miliona eura, 3000 novih radnih mjesta

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku