Air Montenegro: Rast prihoda i profita u 2023.

post-img Foto: Air Montenegro
R.B. 12.04.2024. 12:25

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda u 2023. godini, što predstavlja rast od 45% u odnosu na 2022. godinu, saopšteno je iz kompanije.

-Ostvareni profit, kao pokazatelj uspješnosti poslovanja i efektivne zarade kompanije, iznosi 3,47 miliona. U poređenju sa 2022. godinom, u kojoj je finansijski rezultat usled investicionih ulaganja i globalnih trendova bio negativan, ukupan rezultat je bolji za 5.93 miliona eura. Takođe, 475 hiljada bezbjedno prevezenih putnika, predstavlja porast od 31.05% u odnosu na 2022. godinu. Pored toga, mreža od 17 redovnih destinacija, sa tendencijom daljeg rasta svih parametara u 2024. godini, svjedoči o uspješnosti kompanije-, navodi se u saopštenju.

-Ponosni smo na finansijske rezultate ostvarene tokom 2023. godine. Takođe, svjesni smo predstojećih izazova, ali i velikog potencijala koji ima kompanija. Nastavićemo da pružamo najbolju moguću uslugu našim putnicima. U našem fokusu će i dalje biti podrška turističkoj privredi i generisanje što većeg turističkog prometa, za dobrobit ekonomskog razvoja Crne Gore.-, izjavio je izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur.

Rijetkost u avioindustriji, kako ističu, predstavlja činjenica da je Air Montenegro, već u trećoj godini poslovanja ostvario pozitivan finansijski rezultat, što potvrđuje snagu i održivost kompanije. “Sve navedeno, rezultat je predanog rada kompanijskog tima i pravilnih strateških odluka koje su omogućile efikasno prilagođavanje tržišnim trendovima”.

Air Montenegro zahvaljuje svojim putnicima, partnerima i zaposlenima na posvećnosti koju su pokazali tokom protekle godine. Iz kompanije ističu da s optimizmom planiraju buduće aktivnosti u cilju jos intenzivnijeg povezivanja Crne Gore sa ostatkom Evrope i svijeta.

-Crna Gora zaslužuje da bude brendirana kao izuzetno atraktivna turistička destinacija, dominantno orjentisana ka visokoplatežnim tržištima. Air Montenegro je posvećen tome.-, zaključuje izvršni direktor, Mark Anžur.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku