Anđušić: Nebo je granica za inflaciju u Crnoj Gori

post-img Mihailo Anđušić
autor-img 24kroz7 05.08.2024. 11:32

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić na društvenoj mreži X iznio je oštre kritike na račun trenutne ekonomske situacije u Crnoj Gori, naglašavajući rast cijena i inflatorne pritiske koji pogađaju svakodnevni život građana.

U svojoj objavi, Anđušić je istakao da je potpuno saglasan sa stavom da kupovna moć građana opada, uz napomenu da mnogi još uvijek nemaju u potpunosti uvid u razmjere inflacije koja zahvata sve aspekte života. On je naveo konkretan primjer poskupljenja komunalnih usluga– usluge vodosnabdijevanja u Podgorici, koja je, kako je istakao, postala znatno skuplja nakon realizacije programa ES1 i pred sprovođenje programa ES2.

Foto Mihailo Anđušić na X-u
Foto: Mihailo Anđušić na X-u

Andjusić je objavio sliku koja ilustruje razliku u cijenama, prikazujući da je prosječan račun za vodu prije poskupljenja iznosio oko 7 eura, dok nakon poskupljenja dostiže 13 eura. Ovaj primjer, prema njegovim riječima, samo je vrh ledenog brijega kada su u pitanju nameti lokalne uprave i države, uključujući porez na nepokretnosti, troškove parkinga, televiziju i internet, kao i deponovanje otpada i PDV.

– Sve ove promjene jasno ukazuju da je inflacija u Crnoj Gori ušla u fazu koja nema granica – poručio je Anđušić, dodajući da situacija sa cijenama u trgovinama dodatno otežava svakodnevni život građana.

Ova objava dolazi u trenutku kada se sve veći broj građana suočava s poskupljenjima osnovnih životnih namjernica i usluga.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku