Anđušić: Ovo je organizovana prevara, drastičan rast PDV-a prijeti crnogorskim potrošačima

post-img foto: Skupština Crne Gore
autor-img 24kroz7 30.07.2024. 11:25

Poslanik u Skupštini Crne Gore i član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić u svom poslednjem postu na društvenoj mreži X izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog rastućeg poreza na dodatu vrednost (PDV) i njegove posledice na ekonomiju Crne Gore.

– Jedna po jedna grupa proizvoda, polako ćemo doći na stopu PDV-a od preko 30%. U kratkom roku nakon ES – ugostiteljstvo, vina, kafe, štampa… Čekamo novu grupu, na nedeljnom nivou – napisao je Anđušić, dodajući da je inflacija u Crnoj Gori dostigla neslućene visine i da kupovna moć građana nikada nije bila gora.

– Ovo je organizovana prevara – zaključio je Anđušić, naglašavajući ozbiljnost situacije.

 

Ove izjave dolaze u trenutku kada se crnogorska ekonomija suočava sa sve većim pritiscima uslijed globalne ekonomske nestabilnosti i rastuće inflacije. Povećanje PDV-a na esencijalne proizvode kao što su hrana, piće i štampa, sportski dogadjaji dodatno opterećuje već teško pogođene građane, koji sve teže izlaze na kraj sa svakodnevnim troškovima.

Mnogi analitičari upozoravaju da bi dalje povećanja poreza mogla imati ozbiljne posljedice po ekonomski rast i životni standard u zemlji.

Ostaje da se vidi kako će vlasti reagovati na ove zabrinutosti i da li će preduzeti mjere za ublažavanje pritiska na građane. Jedno je sigurno: pitanje inflacije i PDV-a biće jedno od ključnih tema u nadolazećem periodu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku