Bošnjak: Prevara zvana “Evropa sad 2”

post-img Branka Bošnjak – Foto: Skupština Crne Gore
autor-img 24kroz7 22.07.2024. 10:21

Potpredsjednica Pokreta za promjene (PZP) Branka Bošnjak izrazila je svoje nezadovoljstvo ekonomskim programom “Evropa sad 2” na svom Fejsbuk profilu. Bošnjak je u oštrom tonu kritikovala mjere koje je predstavila Vlada, naglašavajući njihove negativne posljedice za različite kategorije stanovništva.

– Da sumiramo PREVARU zvanu Evropa sad 2 – započela je Bošnjak svoj post, ističući kako zaposleni neće dobiti stvarno povećanje plata.

– ZAPOSLENI, ne povećava vam Spajić plate već vi sami sebi tako što ćete sad manje da štedite i stavljate u štek za penziju, pa ćete za toliko imati više da trošite. Dakle trošite tj. jedete svoju budućnost – ugrožavate sigurnu starost – napisala je, dodajući da će poslodavci takođe prestati doprinositi za penzije.

Bošnjak je takođe kritikovala nedostatak poboljšanja radnih uslova.

– ZAPOSLENI, i nemojte da vam padne na pamet da pitate za sedmočasovno radno vrijeme, toga ne smijete da se sjećate – upozorila je radnike.

Takodje, nije izbjegla kritike na račun penzija. Bošnjak je naglasila da nema povećanja penzija, osim redovnog usklađivanja u januaru, te je oštro osudila tretman penzionera s niskim primanjima.

– PENZIONERI, vi koji imate srazmjerne penzije, ko vas šiša vi crknite ako ne umijete da živite do 200-300 eura poručila je Vlada – dodala je sarkastično.

Na kraju, Bošnjak je izrazila zabrinutost za siromašne koji primaju socijalnu pomoć, rekavši da ih Vlada potpuno zanemaruje.

– SIROMAŠNI, vi koji primate socijalnu pomoć, Vlada vas ne vidi, vi za njih ne postojite zato vas nema ni u ES1 ni u ES2, vama neka ostane to što vam je bivši režim tamo davno odmjerio tih 80tak eura – kazala je Bošnjak.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku