Đukanović: Potrudićemo se da ne dođe do poskupljenje struje

post-img Milutin Đukanović
Izvor: Vijesti 16.09.2024. 10:37

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Milutin Đukanović, izjavio je u emisiji “Bojama jutra” na TV Vijesti da će se kompanija potruditi da izbjegne poskupljenje električne energije. Iako trenutno ne postoji precizan plan za eventualno povećanje cijena, Đukanović je naglasio da će se o ovoj temi detaljno raspraviti u narednim mjesecima.

EPCG je za prvih šest mjeseci ove godine zabilježila gubitak od tri miliona eura. Đukanović je kao ključni uzrok ovog gubitka naveo nepovoljnu hidrologiju koja je uticala na proizvodnju električne energije. Ipak, on se nada da će kompanija do kraja godine ostvariti pozitivan rezultat, iako trenutno ne može precizirati koliko bi taj rezultat mogao biti.

Đukanović je takođe istakao da poslovanje EPCG opterećuju brojni nameti, uključujući one koji se odnose na proizvođače koji struju dobijaju po povlašćenim uslovima. U narednim mjesecima, uprava kompanije planira da se fokusira na upravljanje troškovima i optimizaciju poslovanja kako bi se poboljšala finansijska situacija i očuvala stabilnost cijena za krajnje korisnike.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku