EPCG zatražio objašnjenje od Solar gradnje o razlozima razrješenja Valerije Saveljić

post-img Valerija Saveljić
autor-img 24KROZ7 02.09.2024. 18:03

Na vanrednoj sjednici održanoj danas u Nikšiću, Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) donio je odluku da zatraži detaljne informacije o razlozima razrješenja doskorašnje izvršne direktorice kompanije Solar Gradnja, Valerije Saveljić. Inicijativa za ovaj zahtjev proizašla je iz preporuke Ministarstva energetike.

Iz EPCG je saopšteno da se zahtjev odnosi na kompletnu dokumentaciju povezanu s ovim slučajem, uključujući predlog za razrješenje, odluku o razrješenju, zapisnik sa sjednice na kojoj je donijeta odluka, te ugovor o radu Valerije Saveljić.

– Cijeneći činjenicu da se energetski sektor može unapređivati isključivo kroz saradnju svih relevantnih faktora, Odbor direktora EPCG će, po dobijanju odgovora od nadležnog organa Solar Gradnje, dalje korake u vezi sa ovim pitanjem preduzimati uz adekvatnu komunikaciju sa Ministarstvom energetike i podrazumijevajuće blagovremeno informisanje javnosti –  navodi se u saopštenju EPCG.

Odluka EPCG da zatraži ove informacije dolazi u trenutku kada su u javnosti počele da kruže spekulacije o razlozima smjene Saveljić, a mnogi stručnjaci i analitičari energetskog sektora prate razvoj situacije sa velikim interesovanjem. Iako EPCG nije iznijela detalje o prirodi spekulacija, njihov potez ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za transparentnošću u radu energetskih kompanija u Crnoj Gori.

Dalji razvoj događaja zavisiće od odgovora koji EPCG dobije od Solar Gradnje, nakon čega će Odbor direktora EPCG donijeti odluku o narednim koracima u saradnji s Ministarstvom energetike. Očekuje se da će javnost biti pravovremeno informisana o ishodu i mogućim posljedicama ovog slučaja na energetski sektor u zemlji.

Nastavljaju se svađe u vladajućoj većini: Đukanović opet preveslao Mujovića

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku