Fidelity consulting: Kulturno pozdravite ekipu koja vas je ispalila

post-img Foto: Fidelity consulting
autor-img 24KROZ7 29.09.2024. 13:27

Fidelity Consulting je na društvenoj mreži Iks objavio oštar i ironičan komentar o neispunjenim obećanjima vlasti, pozivajući građane da na kulturan način “pozdrave ekipu koja ih je maksimalno ispalila”. U objavi se navode ključna obećanja koja su ostala neostvarena, a koja već izazivaju nezadovoljstvo među građanima.

Lista neispunjenih obećanja:
– Minimalna plata od 700 eura: Iako je ovo bilo jedno od centralnih obećanja vlasti, minimalna zarada nije dostigla taj iznos, što je razočaralo mnoge građane.
– Povećanje plata od 25 odsto za zarade iznad 565 eura: Ovaj predlog nije realizovan, ostavljajući veći dio zaposlenih bez obećanog poboljšanja standarda.
– Prosječna penzija od 600 eura: Stariji građani, koji su se nadali povećanju penzija, ostali su razočarani jer prosječna penzija nije dostigla taj nivo.
– Skraćenje radnog vremena na 7 sati: Uprkos najavama, nije došlo do reformi radnog vremena, što je bilo važno pitanje za brojne radnike.
– Puna zaposlenost: Obećanje o suzbijanju nezaposlenosti nije ostvareno, a stopa nezaposlenosti i dalje predstavlja veliki problem.
– Smanjenje neproduktivne potrošnje za 150-200 miliona eura: Ovaj cilj nije postignut, što se odražava na državnu ekonomiju i dugoročne fiskalne reforme.

Neočekivana povećanja i novi nameti:

– Povećanje PDV-a na smještaj, knjige i ulaznice: Ove promjene su došle kao iznenađenje, što je posebno pogodilo sektore turizma i kulture, dok je poskupljenje knjiga izazvalo kritike u intelektualnim krugovima.
– Uvođenje akciza na mirna vina: Još jedan potez koji je izazvao negodovanje, posebno u industriji vina, važnom dijelu crnogorske privrede.
– Oporezivanje dobitaka od igara na sreću od 15%: Ovaj porez je naišao na protivljenje ljubitelja igara na sreću i industrije koja se bavi ovim poslom.
– Oporezivanje isporuka nižih od 75 eura: Ovaj namet dodatno opterećuje građane i mala preduzeća, posebno u sferi online trgovine.
– Moguće povećanje cijene struje: U trenutku kada se građani već bore s poskupljenjima, najava mogućeg rasta cijene električne energije unosi dodatnu zabrinutost.

Fidelity Consulting je ovim putem ironično podstakao birače da se prisjete svih neispunjenih obećanja dok izlaze na birališta. Pozivajući na “kulturni pozdrav”, kritika je usmjerena ka onima koji su davali lažna obećanja i nisu ispunili očekivanja građana.

Danas, dok Podgorica i Kotor biraju nove lokalne vlasti, neostvarena obećanja i nezadovoljstvo birača mogla bi igrati ključnu ulogu u konačnom rezultatu izbora.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku