Fidelity Consulting: Vlada i zvanično odustala od programa Evropa sad 2

post-img Fidelity consulting
autor-img 24kroz7 27.07.2024. 09:43

Fidelity Consulting je putem društvene mreže Facebook objavio de facto priznanje Vlade da je odustala od programa “Evropa sad 2”. Ova objava dolazi nakon što je nacrt Fiskalne strategije Vlade pokazao značajno kvalitativno i kvantitativno odstupanje od predizbornih obećanja i postizbornog kalkulatora kojim je razrađen program “Evropa sad 2”.

Prema Fidelity Consulting-u, ključni elementi programa nisu ispunjeni. Među njima su minimalna plata od 700 eura, prosječna penzija od 600 eura, povećanje plata za 25 odsto za sve zaposlene koji primaju platu preko 565 eura, radno vrijeme od 7 sati i puna zaposlenost – sve to je trebalo biti ostvareno do 1. novembra 2024. godine. Umjesto toga, građani Crne Gore, njih 400.000, osjetili su se prevarenima već u junu 2023. godine.

Osim toga, umjesto obećane plate od 800 eura za sve visokoškolce, ona će biti isplaćivana samo onima gdje je akt o sistematizaciji predvidio visoku stručnu spremu. Fidelity Consulting koristi priliku da “čestita” Vladi na odustajanju od programa “Evropa sad 2”, za koji je od početka bilo jasno da nije moguće sprovesti.

– Vidite kako istina na kraju pobijedi laž; ono što iritira su komični pokušaji da se ljudi ubijede da je 600 veće od 700. No, građani nisu blesavi, znaju da su prevareni kao nikada do sada – zaključuju iz Fidelity Consulting-a.

Ova objava izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a mnogi građani dijele osećaj razočaranja i prevarenosti. Očekuje se da će ovo pitanje biti jedno od glavnih tema u narednim danima, kako na društvenim mrežama, tako i u medijima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku