Fidelity counsalting: Nedostajuće povećanje kripto poreza

post-img Foto: Fidelity counsalting/ Iks (X)
autor-img 24KROZ7 21.08.2024. 11:37

U najnovijoj objavi na društvenoj mreži X, Fidelity consulting je pružio uvide u nedavne promjene fiskalne strategije, naglašavajući jedan ključni “propust” u novim mjerama. Prema najnovijim informacijama, stopa PDV-a je povećana sa 7 odsto na 15 odsto, akcize na “mirna” vina su uvedene u iznosima od 12,5 i 25 eura po hektolitru, a PDV je sada primjenjiv na isporuke preko interneta ispod 75 eura. Takođe, porez na dobitak od igara na sreću je postavljen na 15 odsto.

Međutim, Fidelity Consulting ističe da je u okviru ove opsežne fiskalne strategije izostavljen značajan aspekt – povećanje poreza na kapitalnu dobit ostvarenu trgovinom kriptovalutama.

– Ako se pitate zašto je ovaj dio poreza na kapitalnu dobit ostao nepromijenjen, iako je strategija detaljno razrađena, odgovore potražite na Azurnoj obali Sen Tropea, gdje ćete biti prebačeni privatnim avionom uz sve prateće luksuze kao što su špaga i dinstana artičoka – poručuje sarkastično Fidelity.

Ovaj detalj naglašava percepciju da su odluke o fiskalnim mjerama možda imale i svoj privatni, ekskluzivni kontekst.

Ova objava otvara pitanja o prioritetima i strategijama koje se koriste u oblikovanju fiskalnih politika, posebno u svijetlu sve većeg značaja kriptovaluta na globalnom tržištu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku