Jakov Milatović: Poslanici da budu odgovorni i da ne glasaju za povećanje PDV-a i akciza

post-img Foto: EPA-EFE/QUIRINAL PALACE PRESS OFFICE
autor-img 24KROZ7 26.09.2024. 12:35

U objavi na društvenoj mreži Iks, Jakov Milatović pozvao je poslanice i poslanike da ne podrže zakone koji uvode nove namete, povećavaju PDV i akcize, što bi dodatno pogoršalo kupovnu moć građana.

– Još jednom pozivam poslanice i poslanike da budu odgovorni i ne podrže zakone kojima se uvode novi nameti, povećavaju PDV i akcize, i time direktno povećavaju cijene i pogoršava kupovna moć građana – kazao je Milatović.

Istakao je da u trenutku kada su naši građani već pod teretom rekordne inflacije, ovi zakoni dodatno prijete da uruše životni standard.

– Dok se naša privreda suočava sa lošom turističkom sezonom, novi porezi dodatno smanjuju konkurentnost turističkog sektora i ugrožavaju domaće proizvođače vina – dodaje on.

 

Takođe je apelovao da se još jednom razmotre negativne posljedice izglasavanja zakona koji direktno ugrožava Fond PIO, oduzima stotine miliona eura od plata radnika i preusmjerava ih prema krupnom kapitalu.

– Ove mjere urušavaju povjerenje u penzioni sistem i ugrožavaju budućnost onih koji su cijeli svoj radni vijek posvetili ovoj zemlji. Poslanice i poslanici, budite na strani građana!- zaključuje u svom saopštenju Milatović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku