Kalkulator PES-a za veće plate nestao bez traga: Gdje su nestala obećanja o većim platama?

post-img Izvor: https://evropasad.com/program-es2-za-zaposlene/
autor-img 24kroz7 16.07.2024. 07:45

– Ovih dana svjedočimo pojačanim objavama u vezi ekonomskih tema iz Pokreta Evropa sad (PES), pa smo se zapitali: zašto to rade? Da li je možda u pitanju nagla briga za standard građana ili su objave dimne zavjese za nešto mnogo, mnogo veće? – pita se Fidelity consulting na svojoj Fejsbuk stranici.

Naravno, razlog je jednostavan: sa sajta PES-a je UKLONJEN kalkulator koji prebacuje bruto u neto platu po nikad viđenom programu Evropa sad 2! Podsjetimo, to je kalkulator po kome je predviđeno da se neto plata svim zaposlenim u Crnoj Gori povećava za 25 odsto.

Naravno, više puta ranije smo konstatovali da nije moguće povećati plate za 25 odsto što je uklanjanjem kalkulatora i potvrđeno. Uostalom, provjerite i probajte da nađete kalkulator na sajtu  www.evropasad.com ; mi, za razliku od nekih, ne iznosimo neistine.

– Uklanjanje kalkulatora sa sajta PES-a jasno pokazuje koliko su njihove tvrdnje nerealne. Obećanja o povećanju plata za 25 odsto nisu izvodljiva, što sada i sami priznaju skrivanjem kalkulatora.- dodaju iz Fidelity-ja.

Ova situacija otvara mnoga pitanja o stvarnim namjerama i sposobnostima PES-a da sprovede obećane ekonomske reforme. Da li je ovo samo još jedan primjer političke propagande ili postoje ozbiljni nedostaci u njihovim planovima?

Pored toga, postavlja se pitanje transparentnosti i odgovornosti. Ako PES nije u stanju da podrži svoje tvrdnje konkretnim alatima i podacima, kako građani mogu imati povjerenja u njihove buduće poteze?

Ostaje da vidimo kako će PES odgovoriti na ove kritike i da li će vratiti kalkulator na svoj sajt, omogućavajući građanima da sami provjere realnost njihovih ekonomskih obećanja. U međuvremenu, građani Crne Gore ostaju sumnjičavi i skeptični prema velikim obećanjima bez jasne osnove i transparentnosti.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku