Konatar: Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice

post-img Miloš Konatar – Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24kroz7 18.07.2024. 11:24

Poslanik u Skupštini Crne Gore i potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar, oglasio se na društvenoj mreži X upozoravajući na ozbiljne i dugoročno loše posljedice koje će umanjenje doprinosa za penzije imati po finansije Crne Gore.

U svom postu, Konatar je istakao sledeće:

– Stvari postaju ozbiljne i opasne – umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije CG.-

Konatar je dalje  iznio nekoliko tačaka vezanih za program Evropa sad 2, po kojima su, prema njegovim riječima, evidentni problemi:

– Nema povećanja plata od 25%
– Minimalna plata neće biti 700 eura
– Nema radnog vremena od 7 sati

– Po ovome što sada znamo o ES2, neko je prevario – dodao je Konatar, izražavajući sumnju u pouzdanost i transparentnost obećanja koja su data javnosti.

 

Građanski pokret URA se već duže vreme zalaže za transparentnost i odgovornost u vođenju državnih finansija, a ovaj istup Konatara dodatno osvetljava izazove sa kojima se Crna Gora suočava u kontekstu reformi penzijskog sistema i radnog zakonodavstva.

Konatarova upozorenja dolaze u trenutku kada se u Crnoj Gori vode intenzivne rasprave o ekonomskoj politici i mjerama koje bi mogle imati dalekosežne posljedice po stabilnost i prosperitet zemlje.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku