Milović: Spajić i Krvavac kreiraju prevaru pred izbore

post-img Andrej Milović, Foto: Igor Šljivančanin
autor-img 24kroz7 19.07.2024. 14:31

Ministar pravde Andrej Milović oštro je kritikovao Vladu Crne Gore na društvenoj mreži Iks, nazvavši nedavno predstavljenu fiskalnu strategiju prevarom. Istakao je da su građani Crne Gore obmanuti lažnim obećanjima o ekonomskom prosperitetu, te da umjesto obećanog programa “Evropa sad 2” dobijaju neodržive planove i fiskalnu nesigurnost.

– Kao ministar u Vladi Crne Gore, kao čovjek koji je ispred PES-a bio jedan od nosećih stubova kampanje za parlamentarne izbore u junu prošle godine i svih prethodnih izbora na kojima je PES učestvovao, osjećam obavezu da se ogradim od očigledne prevare koju juče prezentovana fiskalna strategija Vlade predstavlja, a čiji su tvorci Milojko Spajić i Branko Krvavac – kazao je Milović.

Tokom kampanje Crnoj Gori smo obećali program “Evropa sad 2”. Gledali smo građane u oči i obećali povećanje prosječne plate na 1000 eura, minimalne plate 700 eura, a minimalne penzije na 450 eura i punu zaposlenost u roku od 12 mjeseci! Tražili smo njihovo povjerenje, i na osnovu obećanog smo ga dobili.

 


Međutim, umjesto obećanog, građani dobijaju farsu. Dobijaju prevaru. I dobijaju vrijeđanje inteligencije nekakvim izmišljenim pojmovima poput “prosječnog minimalca”. Građani su žrtva potrebe Spajića i Krvavca da uoči lokalnih izbora u Podgorici i izvjesnih vanrednih parlamentarnih izbora kreiraju još jednu marketinšku prevaru, pokušavajući tako politički da prežive, naglašava on.

Građani Crne Gore su prevareni. Umjesto obećanog ekonomskog prosperiteta, suočeni smo sa neodrživim planovima i fiskalnom nesigurnošću. Upozoreni su od ozbiljnih ekonomista, upozoreni su od privrednika da će ovo što sada rade i predstavljaju kao uspjeh donijeti katastrofu, posebno onima kojih je najviše, a to su mali privrednici.

Isto važi i za obećanja o evropskom putu Crne Gore, ali to je ona poslednja, najveća prevara koja tek treba da uslijedi. Kao čovjek koji svoju budućnost vidi jedino u Crnoj Gori, ja na ovo ne mogu da pristanem. Nema fotelje i funkcije koja može da podmiri ćutanje kada je u pitanju budućnost Crne Gore, zaključuje Milović na Iksu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku