Nenezić: Obustava brodske linije Dubrovnik – Budva u sred sezone pokazuje urušavanje države

post-img Branislav Nenezić- Foto: Primorski.me
autor-img 24kroz7 02.08.2024. 09:00

U jeku turističke sezone, brodska linija Dubrovnik – Budva, koja je uspostavljena prije samo 33 dana, obustavljena je bez ikakvog javnog poziva. Ovu informaciju je saopštio poslanik Socijaldemokrata i šef barskog parlamenta, Branislav Nenezić, izražavajući duboko nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja.

Prema riječima Nenezića, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović je na nikada održanoj Desetoj – posebnoj sjednici Prvog redovnog “proljećnog” zasijedanja, odgovorio na njegovo poslaničko pitanje, otkrivši da ne postoji ugovorni odnos između države Crne Gore i kompanije “Kompas” koja je upravljala ovom linijom. Uprkos obećanjima o smanjenju gužvi, rasterećenju putne infrastrukture, bržem prevozu putnika, bržoj graničnoj kontroli i promociji pomorskog saobraćaja, linija se obustavlja upravo u trenutku kada je najpotrebnija – u špicu turističke sezone.

– Samovolja prevoznika, štetnost nepotpisanog ugovora ili propala turistička sezona? Odgovor je na sva pitanja isti: urušavanje države Crne Gore i njenih interesa!” izjavio je Nenezić u saopštenju. “Brzo će doći novo zaduženje, a i nova rekonstrukcija! – zaključio je on, aludirajući na potencijalne financijske i političke posljedice ovakvih poteza.

Ova situacija dovodi u pitanje efikasnost i transparentnost rada državnih institucija, kao i njihovu sposobnost da zaštite interese građana i osiguraju stabilan turistički promet tokom sezone.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku