Ogorčenje ugostitelja u Crnoj Gori raste: 82 odsto podržava bojkot političkih partija koja su glasale za povećanja PDV-a

post-img
autor-img 24KROZ7 27.09.2024. 21:03

Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila prijedlog Vlade o povećanju stope PDV-a, reakcije ugostiteljskog sektora ne jenjavaju. Odluka, koja je ozbiljno ugrozila sektor hotelijerstva i ugostiteljstva te više od 25.000 zaposlenih u ovoj industriji, izazvala je val nezadovoljstva među privrednicima.

Grupa “Ugostitelji Crna Gora” je, nakon ovih dešavanja, pokrenula anketu među svojim članovima, postavljajući pitanje da li podržavaju bojkot stranaka koje su glasale za povećanje PDV-a. Najnoviji rezultati ankete, u kojoj je učestvovalo 286 članova, pokazuju da 82 odsto podržava bojkot, dok je 18 odsto protiv ove inicijative.

Sa rastućim brojem glasova i članova, stav ugostitelja postaje sve jasniji – povećanje PDV-a će značajno uticati na njihov rad i održivost, a sve veći broj ugostitelja planira da svoju poruku prenese kroz bojkot na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici i Kotoru.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku