PLATE DIREKTORA JAVNIH PREDUZEĆA U CRNOJ GORI: Najviše zarađuju Anžur, Raonić, Čađenović, Gregović i Saveljić

post-img Ilustracija – Foto: 24kroz7
autor-img 24kroz7 20.07.2024. 10:00

Kao direktor ToMontenegra Mark Anžur prima platu u iznosu od 5.500 eura i to je najveća plata jednog direktora javnog preduzeća u Crnoj Gori. Na drugom mjestu je v.d. direktor Radija i Televizije Crne Gore Boris Raonić sa platom od 3.966 eura, na trećem Ivan Čađenović – direktor Plantaža 13. Jul, sa platom od 3.961 eura, a na četvrtom direktor Budvanske rivijere Jovan Gregović, koji prima platu od 3.784 eura. Na petom mjestu po visini direktorske plate nalazi se direktorica EPCG-Solar-gradnje Valerija Saveljić koja mjesečno zarađuje 3.371 eura.

Ovo su podaci dostupni na platformi Moj novac nevladine organizacije Institut Alternativa (IA), koja građanima i građankama Crne Gore omogućava uvid u načine na koji vlasti prikupljaju i troše njihov novac.

Šesto mjesto po visini mjesečne zarade, prema ovom sistemu podataka, pripada direktoru Morskog dobra Crne Gore Mladenu Mikijelju koji zarađuje 3.200 eura. Na sedmom je direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Vladimir Ivanović koji prima 3.188 eura, a na osmom direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje  Borislav Ivanković sa platom od 3.094 eura. Na devetom mjestu je direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema Ivan Asanović koji mjesečno zaradi 2.910 eura, a na desetom direktor Berze električne energijeDejan Drašković sa platom od 2.720 eura.

Plata direktora Monteput-a Milana Ljiljanića je 2.255 eura, direktora Pošte Crne Gore Josipa Đuraškovića 1.830 eura, a direktora Luke Bar Ilije Pješčića 1.820 eura.

Tri najniže direktorske plate u javnim preduzećima u državi imaju direktori Sportskog centra Ada Nikola Vukićević sa platom od 861 euro, direktor Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra Miloš Pavićević – 650 eura i Montenegroturist-a Predrag Nikolić, koji zarađuje 515 eura.

Podaci o zaradi izvršnog direktora nijesu poznati za javna preduzeća Elektroprivredu Crne Gore, Aerodrome Crne Gore, Institut Dr Simo Milošević, Montepranzo – Bokaprodukt, Marinu, Centar za ekotoksikološka ispitivanja, Rudnik uglja, Investiciono-razvojni fond Crne Gore, Zeta Energy, Naučno-tehnološki park Crne Gore, PIO, EPCG – Željezaru Nikšić, kao ni za Unispektrum.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku