POGLEDAJTE REZULTATE ANKETE o programu “Evropa sad 2” – Preko 75 odsto građana vjeruje da su Spajić i Vlada prevarili građane, 12 odsto vjeruje da će ES2 donijeti pozitivne promjene

post-img Konferencija Vlada CG – Fiskalna strategija
autor-img 24kroz7 31.07.2024. 10:37

Nakon što je Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem predstavila novu Fiskalnu strategiju, uključujući program “Evropa sad 2”, pokrenuli smo anketu kako bismo saznali mišljenje građana o ovom važnom ekonomskom pitanju. Program je izazvao širok spektar reakcija u javnosti, stoga smo pitali građane: “Šta mislite o fiskalnoj strategiji Vlade Crne Gore – Evropa Sad 2?”

Rezultati ankete, u kojoj je učestvovao značajan broj građana, pokazuju da su mišljenja o programu izrazito negativna. Prema rezultatima:

– 12.75 odsto ispitanika smatra da su premijer Spajić i Vlada ispunili svoja obećanja i da će nova fiskalna strategija donijeti pozitivne promjene u ekonomiji.
–  75.84 odsto građana vjeruje da su premijer i Vlada prevarili građane, te da strategija neće donijeti očekivane rezultate.
– 11.41 odsto ispitanika izjavilo je da im tema nije dovoljno jasna ili da nemaju konkretan stav.

Ovi rezultati ukazuju na visoki stepen skepticizma među građanima prema novoj fiskalnoj strategiji. Većina je izrazila nezadovoljstvo i nepovjerenje prema Vladi, smatrajući da su obećanja data u sklopu programa “Evropa sad 2” nerealna ili lažna.

Komentari ispitanika dodatno pojašnjavaju rezultate. Mnogi su izrazili zabrinutost zbog potencijalnih ekonomskih posljedica, poput inflacije i povećanja troškova života, te su kritični prema načinu na koji su najavljene reforme predstavljene javnosti.

Ovi rezultati predstavljaju važan pokazatelj trenutnog raspoloženja u zemlji i jasno ukazuju na potrebu za transparentnošću i jasnom komunikacijom od strane vlasti.

Građani su pokazali da pažljivo prate ekonomske politike i da su spremni da izraze svoje nezadovoljstvo kada smatraju da su prevareni.

Rasprava (1)
Ђорђије
31.07.2024.

Подршка Спајићу!!

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku