Predstavnici najveće svjetske turističke kompanije u ponedjeljak u Crnoj Gori, njemački privrednici zainteresovani za ulaganja

post-img Foto: Vlada CG
24kroz7 13.06.2024. 09:53

Predsjednik Vlade Milojko Spajić na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao se sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Dodaju u saopštenju, turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ija, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom.

Tokom sastanka je notirano još mnogo prostora za jačanje ekonomske saradnje.

– Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije, koristi EURO, dio je NATO-a, ima sjajne prirodne potencijale, ali i ljudske resurse tako da ima mnogo razloga zašto je dobar izbor za dolazak kredibilnih investitora – poručio je premijer Spajić i pojasnio da Vlada preferira dolazak kompanija, koje žele da otvore nova radna mjesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Bilo je riječi i o energetskom potencijalu, kao najboljoj šansi za ekonomski razvoj, ne samo Crne Gore već i čitavog regiona.

Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije uz garantovanu stabilnost i sjajan geografski položaj, idealna su šansa za Crnu Goru da se pozicionira kao važan partner zemljama EU u toj oblasti.

Podsjećamo predsjednik Vlade Milojko Spajić bio je učesnik dvodnevne konferencije „Dani privrede“ u Berlinu, na kojoj je govorio na panelu „Inovativno, održivo, kompetitivno – temelj jake ekonomije“.

Na konferenciji, koju organizuje Ekonomski savjet Hrišćansko-demokratske unije SR Njemačke (CDU), učestvovali su najviši državni zvaničnici Njemačke, čelnici najvećih njemačkih i inostranih kompanija, eminentni stručnjaci, analitičari i profesori.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku