Radulović i Vuković u Kini: Kineske kompanije dobro su došle u Crnu Goru

post-img Filip Radulović, Wang Lijun, Novica Vuković – Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorsta
autor-img 24kroz7 20.06.2024. 12:52

Kineske kompanije zainteresovane su za gradnju druge dionice autoputa Bar-Boljare, saopšteno je tokom sastanka ministara saobraćaja i finansija Filipa Radulovića i Novice Vukovića sa generalnim direktorom CRBC-a Wangom Lijunom, koji se nalaze učestvuju na 15. Forumu “Međunarodna infrastrukturna ulaganja i izgradnja” u Kini, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović je kazao da se pretkvalifikacioni tender za dionicu Mateševo-Andrijevica završava 23. juna te da se u septembru očekuje raspisivanje glavnog tendera.

– Raduje me to što kineske kompanije žele da grade drugu dionicu autoputa od Mateševa do Andrijevice. Siguran sam da ćemo u transparentnom javnom postupku, koji će biti sproveden po pravilima EBRD-a, dobiti izvođača radova koji će odgovoriti zadatku – rekao je Radulović.

Ministar finansija Novica Vuković naglasio je da su Crnoj Gori potrebni investitori kao što je CRBC.

– Najveća investicija u našoj zemlji koju smo imali jeste gradnja prve dionice autoputa od Smokovca do Mateševa. Takođe, izuzetno značajna nam je bila saranja sa kineskom EXIM bankom – rekao je Vuković.

Osim kompanija iz Kine za gradnju druge dionice zainteresovane su i neke evropske kompanije.

Generalni direktor CRBC-a Wang Lijun poručio je da su izgradnjom prve dionice od Smokovca do Mateševa stekli veliko iskustvo u Crnoj Gori.

– Osim za projekte u putnoj infrastrukturi spremni smo i za projekte u drugim oblastima poput zaštite životne sredine – rekao je Lijun.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku