Sajam meda u Bijelom Polju: Slavimo 88 godina tradicije i uspjeha pčelara

post-img
autor-img 24KROZ7 07.09.2024. 08:25

U Bijelom Polju JE održan sajam meda pod nazivom „Med – hrana, lijek“, koji je okupio pčelare iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovaj sajam, smješten u idiličnom ambijentu gradskog parka, nije bio samo prilika za promociju i prodaju meda, već i proslava značajnog jubileja – 88 godina postojanja Udruženja „Pčelar“ iz Bijelog Polja.

Na sajmu je svoje proizvode predstavilo tridesetak izlagača, čiji su štandovi bili bogati različitim vrstama meda, pčelinjim proizvodima, kao i opremom za pčelarstvo. Manifestacija je bila posjećena, a posjetioci su imali priliku da degustiraju med, informišu se o pčelarstvu i nauče nešto novo o ovom starom zanatu.

Kemal Alić, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, u svom obraćanju istakao je važnost pčelarstva za crnogorsku poljoprivredu. On je naglasio da se pčelarstvo u Crnoj Gori može pohvaliti bogatom tradicijom, koja se, zahvaljujući podršci institucija i entuzijazmu pčelara, uspješno nastavlja i danas. „Ove godine, za razvoj pčelarstva izdvojeno je oko 20.000 eura, što govori o našem opredjeljenju da podržimo ovu važnu granu poljoprivrede“, kazao je Alić. Takođe je čestitao Udruženju „Pčelar“ na 88 godina postojanja, ističući da njihova posvećenost i kvalitet proizvoda služe kao primjer drugima.

Među izlagačima je bio i Zoran Karišik, jedan od najuspješnijih pčelara u regionu. Karišik, koji uzgaja 200 košnica pčela, izrazio je zadovoljstvo prinosima ove godine.

– Zadovoljan sam prinosom, ali i prodajom. Na sajmovima poput ovog, imamo priliku da svoje proizvode predstavimo široj javnosti i uspostavimo nove kontakte -rekao je Karišik.

Ovaj sajam je još jednom potvrdio da Bijelo Polje ima čime da se ponosi kada je u pitanju pčelarstvo. Sa bogatom tradicijom i entuzijazmom mladih i iskusnih pčelara, budućnost ove djelatnosti u Bijelom Polju izgleda svijetla. Sudeći po interesovanju posjetilaca i kvalitetu proizvoda, med iz ovog kraja će i dalje biti cijenjen ne samo u Crnoj Gori, već i šire.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku