SEP: Netačne tvrdnje o kreditnom rejtingu, Crna Gora već imala B+ tokom Markovićeve Vlade

post-img Stranka evropskog progresa foto: X
autor-img 24KROZ7 01.09.2024. 13:32

Stranka Evropskog Progresa (SEP) reagovala je na tvrdnje o povećanju kreditnog rejtinga Crne Gore, navodeći da nije tačno da je ovo prvi put nakon 17 godina da je agencija Standard & Poor’s (S&P) povećala rejting zemlje sa B na B+. Kako su istakli iz SEP-a, rejting Crne Gore je bio B+ još 2017. godine, tokom mandata 41. Vlade premijera Duška Markovića.

– Neistina je da je ‘poslije 17 godina, prvi put od 2007. godine’, najveća kreditna rejting agencija S&P povećala kreditni rejting Crne Gore sa B na B+. Rejting je bio B+ i 2017. i narednih godina za vrijeme 41. Vlade premijera Duška Markovića – navodi se u objavi SEP-a.

Iz ove partije su pozdravili aktuelni rast kreditnog rejtinga, ocjenjujući ga kao pozitivan signal za crnogorsku ekonomiju. Ipak, upozorili su na važnost preciznosti i istorijskog konteksta prilikom objavljivanja informacija o ekonomskim pokazateljima.

– Ne previđajte da postoje i institucionalna memorija i dokumenti! Nije to mudro sa pozicija koje obnašate,” poručili su putem društvene mreže Iks.

Ova izjava SEP-a dolazi u trenutku kada se u javnosti raspravlja o ekonomskim pokazateljima i dosadašnjim rezultatima vladajuće strukture. Podsjećanjem na period Markovićeve Vlade, SEP naglašava kontinuitet u ekonomskim rezultatima, što, prema njihovom mišljenju, treba uzeti u obzir prilikom procjene trenutnih ekonomskih uspjeha.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku