Spajić: U zadnje tri godine izuzetan ekonomski rast Crne Gore

post-img Milojko Spajić – Foto: Vlada Crne Gore/Flickr
24kroz7 14.06.2024. 10:35

U prethodne tri godine, Crna Gora je ostvarila izuzetan ekonomski rast, što je rezultat dinamične ekonomije zemlje. Premijer Milojko Spajić istakao je ovaj uspjeh na godišnjem prijemu Istočnog odbora njemačke privrede, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Na godišnjem prijemu Istočnog odbora njemačke privrede, Spajić je istakao da su napredak u evropskim integracijama i uspješno sprovedene reforme privukli veliki broj njemačkih privrednika koji ponovno razmatraju Crnu Goru kao investicijsku destinaciju.

U saopštenju se ističe da su predstavnici njemačkih institucija, kompanija članica Istočnog odbora i diplomatskog kora dobili uvid u prednosti ulaganja u Crnu Goru te da se vjeruje u mogućnost brzog prijema Crne Gore u EU.

Predsjedavajuća Odbora, Katrina Klas-Mulauzer, takođe je izrazila nadu u pristupanje Crne Gore EU te naglasila važnost ujedinjene Europe za prosperitet u nestabilnim vremenima.

Spajić je istakao da su reforme sprovedene u proteklih sedam mjeseci dale rezultate i naglasio važnost daljnjeg rada vlade na postizanju standarda EU i jačanju ekonomije.

Premijer je takođe najavio napore na unaprjeđenju infrastrukture s ciljem povezivanja Crne Gore s EU do 2030. godine, te potencijal za razvoj turizma i drugih sektora.

U saopštenju se takođe spominje važnost vladavine prava za privlačenje investitora te signalizacija spremnosti Crne Gore za članstvo u EU putem dobivanja IBAR-a.

Spajić je zaključio da je Berlinski proces važan za jačanje regionalne ekonomske suradnje te da je Crna Gora lider u ispunjavanju postavljenih uslova.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku