Stanić: Kritpopremijer i uništenje turističke sezone

post-img Mirko Stanić – Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
autor-img 24kroz7 09.08.2024. 10:30

Dosadašnja turistička sezona ogolila je sve slabosti aktuelne crnogorske vlasti i ozbiljno će ugroziti budućnost najznačajnije privredne grane naše države. Nedostatak bilo kakve konkretne strategije Vlade Milojka Spajića i njegovih kolikoritnih ministara rezultirao je time da, uvijek vlastima naklonjenja, statistika pokazuje pad u broju dolazaka i broju noćenja koji je skoro dvocifren, navodi se u saopštenju Mirka Stanića predsjednika Glavnog odbora SDP i predstavnik Evropskog saveza.

– Da je stanje na terenu još i gore dokaz su prazna šetališta u sred sezone, prazne sobe i apartmani, pa će na kraju sezone biti i prazni novčanici 100.000 građana Crne Gore koji direktno ili indirektno žive od turizma.
Razloga za ovo je više, i svi su vezani sa nesposobnost aktuelne vlasti kriptoprimijera Spajić koji pokazuje apsolutno neznanje u oblasti bilo kakve realne ekonomije. Novac je zarađivao berzanskim špekulacija i rizičnim ulaganjima, a vođenje države je ipak puno ozbiljnija rabota- kaže se u saopštenju.

Turista nema i zato što su svi porezi, sve akcize, sva enormna zapošljavanja partijskih aktivista u javnom sektoru prebačene na krajnjeg potrošača, crnogorskog građanina ili gosta, svejedno. Zbog toga su ove godine cijene na crnogorskog primorju značajno veće od konkurentnstih u Egiptu, Turkoj ili Albaniji, ali često veće i u onih u Italiji i Španiji – zemljama EU. Kad tome dodamo da to se do ovih zemalja stiže low-cost kompanijama za 20-30-50 eura, dok se letovi za Crnu Goru plaćaju i po 300 ili 400 eura sa istih destinacija, jasni su uzroci ovolikog pada.

Naravno, za raskopane ulice i bulevare i radove u sred sezone kriva je isključivo Vlada Crne Gore, a prašina, teške mašine, buka gradilišta daju poseban “šmek” ovogodišnjoj sezoni.

– Zbog toga je nužna smjena ovakve nesposobne vlasti, jer iduće turističke sezone neće ni biti ukoliko se zadrže toliko dugo – zaključuje Stanić.

Rasprava (2)
A
A je
09.08.2024.

Krivci za slabu sezonu su antidržavni idioti koji su uveli sankcije Rusiji na štetu Crne gore a u korist NATO divljaka.

Odgovori
Q
Qyu
09.08.2024.

Kad se javi neko iz SDP-a meni se povrača pa da je i u pravu.Otkud tvorcima montenegrinskog šovinizma pravo da uopšte nešto i kažu!??

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku