Strategije ulaganja ultra bogatih

post-img Foto: Business Planning Podcast
CNBC 23.04.2024. 09:29

Populacija centimilionera širom svijeta, koja broji oko 28.420 pojedinaca, koncentrisana je uglavnom u gradovima kao što su Njujork, oblast Zaliva, Los Anđeles, London i Peking, otkrivaju podaci VRISE-a, prenosi CNBC.

Izvršni direktor “VRISE Wealth Management Singapura” Kevin Teng, tvrdi da ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001 odsto najbogatijih, ali pojedinci sa neto vrijednošću preko 100 miliona dolara smatraju se dovoljno bogatima da budu dio ovog ekskluzivnog kluba.

– Ovi gradovi su atraktivne destinacije za ultra bogate, jer imaju snažnu finansijsku infrastrukturu, živahne preduzetničke ekosisteme i unosna tržišta nekretnina –  izjavio je Teng za CNBC.

Investicijske strategije ovih izuzetno bogatih pojedinaca su značajno različite od onih koje koristi prosječni investitor. Salvatore Bušemi, izvršni direktor Dandrev Partners, ističe da oni izbjegavaju ulaganje u brze i nelikvidne stvari, kao i u kriptovalute, te preferiraju očuvanje svog bogatstva.

U skladu s tim, njihovi portfelji često sadrže stabilne nekretnine visokog kvaliteta, dok Andrew Amoils, analitičar u New World Wealth, ističe da mnogi od njih koriste porodične kancelarije za upravljanje svojim bogatstvom i filantropskim aktivnostima.

Alternativne investicije takođe privlače pažnju ultra bogatih, uključujući potencijalnu kupovinu udjela u profesionalnim sportskim timovima, što, osim ekonomske koristi, pruža i društveni status među slično bogatim pojedincima.

Teng naglašava da rastući apetit za netradicionalnom imovinom odražava želju ultra bogatih za jedinstvenim profilima rizika i prinosa, što uključuje privatne kredite, rizični kapital i realnu imovinu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku