Sun Princess otvorio kruzing sezonu u Baru

post-img Foto: Shutterstock
R.B. 11.04.2024. 15:51

U luku Bar jutros je uplovio mega kruzer Sun Princess ameri─Źke kompanije Princess Cruises, kojim je doputovalo 4,17 hiljada turista i 1,62 hiljade ─Źlanova posade.

Rije─Ź je o najve─çem kruzeru do sada koji je uplovljavao u crnogorske luke, pi┼íe Primorski portal.

Prvo uplovljavanje megakruzera Sun Princess ozvani─Źilo je po─Źetak ovogodi┼ínje kruzing sezone u Baru.

Agent Boka Adriatica, Jovan Moric, kazao je da je Sun Princess najve─çi kruzer koji je do sada uplovio u crnogorske vode, kao i da je planirano osam njegovih uplovljavanja u luku Bar.

Sun Princess je novi brod od 177,88 hiljada tona, duga─Źak 345 metara. Kapacitet broda je 4,3 hiljade putnika, o ─Źijoj udobnosti brine 1,15 hiljada ─Źlanova posade. Ukupno ima 21 palubu.

Izgra─Ĺen je u brodogradili┼ítu korporacije Fincantieri i najve─çi je brod ikada izgra─Ĺen u Italiji. To je prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je izgradio Fincantieri.

U luci ─ćivitavekja Sun Princess je ukrcao prve putnike i 28. februara isplovio na svoje prvo komercijalno krstarenje Mediteranom.

Sun Princess ima gaz 8,9 metara i do sada je najve─çi brod koji se uplovio u Bar. Na gatu kompanije Port of Adria megakruzer ─çe biti vezan do 18 sati kada je planirao isplovljavanje.

Izvor: Primorski portal

Komentariši

Va┼ía e-mail adresa ne─çe biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja ozna─Źena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sa─Źuvaj moje podatke na ovom pregledniku