Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo, kao u 2022. godini

post-img Foto: Shutterstock
24kroz7 24.04.2024. 10:54

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) je u nedavnom saopštenju uputila apel Vladi da hitno snizi akcize na gorivo, ističući neodrživost visokih cijena koje dodatno opterećuju budžet građana.

Prema saopštenju iz te sindikalne organizacije, USSCG naglašava da je važno da Vlada preduzme mjere bez čekanja novog poskupljenja nafte i naftnih derivata. Posebno ističući mogućnost umanjenja akciza, USSCG naglašava da bi to bio korak u pravcu podrške građanima i privredi u suočavanju sa izraženom inflacijom.

Sindikat podsjeća da je Vlada Crne Gore već jednom koristila mogućnost umanjenja akciza u maju 2022. godine, snižavajući tadašnje cijene goriva u prosjeku od 0,14 do 0,18 centi po litru.

USSCG je u proteklih 12 mjeseci više puta apelovao na Ministarstvo finansija da ponovo aktivira odluku o umanjenju akciza, s obzirom na to da je ista prestala da važi u februaru 2023. godine, stoji u saopštenju USSCG.

USSCG naglašava princip solidarnosti u teškim vremenima, ističući važnost ravnomjernog raspodjele tereta krize.

Apelujući na Vladu da se odrekne dijela prihoda od akciza, USSCG izražava očekivanje da će Vlada brzo reagovati i pružiti podršku građanima i privredi u suočavanju s inflacijom.

U skladu s tim, USSCG poziva Vladu da promptno djeluje kako bi pokazala svoju spremnost da pomogne građanima i privredi u izazovnim ekonomskim okolnostima.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku