Revija “Filmovi pod zvijezdama” u Njegoševom parku 1. i 2. avgusta

post-img Filmovi pod zvijezdama Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica
autor-img 24kroz7 30.07.2024. 09:47

Podgorica će 1. i 2. avgusta biti domaćin filmske revije “Filmovi pod zvijezdama”, koju organizuje Sekretarijat za kulturu Glavnog grada u saradnji s Evropskom kućom i UNDP-jem. Ove filmske večeri održaće se u Paviljonu u Njegoševom parku, a ulaz na sve projekcije je slobodan, navodi se u saopštenju Sekretarijata za kulturu Glavnog grada.

Program revije počinje u četvrtak, 1. avgusta, u 21 čas, prikazivanjem višestruko nagrađivanog filma “Korak iza serafima” rumunskog reditelja Daniela Sandua. Film prati priču petnaestogodišnjeg Gabrijela, učenika bogoslovske škole, koji se suočava sa korumpiranim i nasilnim sistemom. Glavne uloge tumače Stefan Iancu, Vlad Ivanov i Toto Dumitrescu.

Revija se nastavlja u petak, 2. avgusta, u 21 čas, projekcijom filma “Belgijski kralj” scenariste i reditelja Petera Brosensa i Džesike Vudvort. Film prati kralja Nikolasa III, koji tokom zvanične posjete Istanbulu saznaje da je Valonija proglasila nezavisnost. Kralj i britanski reditelj Dankan Lojd planiraju povratak kući kroz niz komičnih situacija. Glavne uloge igraju Peter Van den Begin, Lucie Debay i Titus De Voogdt.

Iste večeri, u 22.45 časova, publika će moći da pogleda crnogorski dokumentarni film “Palma Nostra” mlade bokeljske rediteljke Jane Radan. Film, koji je deo Reload projekta hercegnovske NVO Novi val, istražuje simboliku palmi u Herceg Novom i njihovo propadanje kao metaforu za neodgovornost i nemoć društva. U filmu učestvuju Milica Berberović, Dragana Daca Dabović, Slavica Kosić i drugi, dok je naracija zasnovana na tekstu Paule Petričević objavljenom u Vijestima 2016. godine.

Dođite i uživajte u nezaboravnim filmskim večerima pod zvijezdama u Njegoševom parku, poručuju iz Sekretarijata za kulturu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku