CNP majski repertoar: Gostuje Narodno pozorište iz Sarajeva, CNP u Beogradu

post-img Crnogorsko narodno pozorište
24kroz7 26.04.2024. 11:47

U maju, Crnogorsko narodno pozorište priprema nezaboravno iskustvo za ljubitelje umjetnosti, spajajući domaću produkciju s gostovanjima iz regiona i posebnim filmskim programom. Na Velikoj sceni i Sceni Studio, očekuje se bogat repertoar koji će zadovoljiti raznolike ukuse publike.

Crnogorsko narodno pozorište predstavit će vlastite produkcije poput “Brod” i “Bladi mun” prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, kao i “671-LOV” autorke Hane Rastoder. Pored toga, publika će imati priliku uživati u adaptacijama poput “Posjeta” Fridriha Direnmata u režiji Aleksandra Morfova i “Ibzen mašina” prema motivima djela Henrika Ibzena u režiji Ane Vukotić. Tu su i druge izvedbe poput “Smrt i njeni hirovi” Žozea Saramaga i “Ja sam ona koja nisam” Mata Matišića, koje će obogatiti kulturnu ponudu.

Gostovanje Narodnog pozorišta Sarajevo donosi predstavu “Jedan je Muhammad Ali” Almira Imširevića u režiji Dina Mustafića. Uz izvanredne glumačke izvedbe i muzičke dodatke, ova predstava će sigurno ostaviti snažan utisak na publiku.

U nastojanju da ojača regionalnu saradnju, Crnogorsko narodno pozorište će gostovati u Narodnom pozorištu u Beogradu s predstavom “Šćeri moja” prema tekstu Maje Todorović u režiji Ane Vukotić. Ovo će biti prilika za razmjenu umjetničkih iskustava i stvaranje novih kulturnih veza.

U sklopu omaža preminulom reditelju Veljku Bulajiću, koji je nedavno napustio ovaj svijet, na Sceni Studio bit će prikazan njegov film “Čovjek koga treba ubiti”. Ovaj događaj će biti prilika za sjećanje na njegov doprinos filmskoj umjetnosti.

Javno čitanje savremene crnogorske drame predstavit će djelo “Tvoje pravo ja ili Moderna Bajka o Zamjenčadima” autora Sergeja Pavlovića. Ovaj kulturni događaj na Sceni Studio pružiće publici priliku da uživa u bogatstvu crnogorske književnosti i glumačkog talenta.

Maj u Crnogorskom narodnom pozorištu donosi spoj umjetnosti i kulture koji će oplemeniti duše i obogatiti kulturnu scenu regije, navodi se u saopštenju iz CNP-a.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku