Enes Tahirović i „Projekat Emina“ otvaraju 37. Ljetopis na ljetnjoj pozornici

post-img Enes Tahirović- Foto: Aleksandar Jaredić
autor-img 24kroz7 06.08.2024. 13:10

Koncertom crnogorskog džez pijanista i kompozitora Enesa Tahirovića, večeras će se na Ljetnjoj pozornici Doma kulture „Vladimir Popović Španac“ otvoriti 37. Muzički program festivala „Ljetopis“. Ovaj događaj, pod nazivom „Projekat Emina“, predstavlja autorski rad inspirisan životnim djelom legendarnog Himza Polovine, sa ciljem da spoji svjetsku džez kulturu sa dubokim duševnim izrazom sevdah muzike.

Prema riječima organizatora, „Projekat Emina“ teži povezivanju darovitih mladih muzičara iz regiona, koji dolaze iz različitih muzičkih pravaca, stvarajući jedinstveni kreativni izraz. Kroz ovaj projekat, cilj je takođe da se povežu različite generacije publike i unaprijedi kulturna razmjena.

Koncert će trajati oko sat vremena, a glavni izvođač biće vokalista Marko Prentić, uz bogat instrumentalni sastav. Bend čine: Enes Tahirović na klaviru i aranžmanima, Ben Kraef iz Njemačke na tenor saksofonu, Stefan Pavićević na klarinetu, Sava Vujačić na harmonici, Tin Džaferović iz Hrvatske na kontrabasu, Slaven Ljujić na bubnjevima i perkusijama, a očekuju se i gosti iznenađenja.

Enes Tahirović, rođen u Beogradu, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici. Nakon studija na internacionalnom koledžu u Italiji, diplomirao je džez klavir na univerzitetu u Gracu, Austrija. Poznat je po svojim nastupima u regionu i međunarodnim festivalima poput Nišville Jazz festivala i Kotor Art festivala. Takođe je angažovan u komponovanju muzike za film, pozorište i medije, a nedavno je sa svojim bendom „Kuhinjazz“ snimio autorski džez album.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku