Fuzija balkanskih ritmova i flamenka: Koncert Balkan zoo i Nine Ćorić u Podgorici

post-img BALKAN ZOO & NINA ĆORIĆ Foto: Sekretarijat za kulturu glavnog Grada
autor-img 24kroz7 03.08.2024. 11:30

Podgorica će u ponedjeljak, 5. avgusta, biti domaćin spektakularnom koncertu sastava Balkan Zoo uz gostovanje flamenko pjevačice Nine Ćorić. Koncert će se održati u 21 čas na platou između zgrada Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” i Gradskog parlamenta.

Balkan Zoo, predvođen basistom i kompozitorom Mariom Rašićem, poznat je po inovativnom pristupu u spajanju balkanske muzike s modernim aranžmanima. Ova grupa već više od deset godina očarava publiku širom Balkana i svijeta, a njihov najnoviji album “Recycle” predstavlja jedinstveni miks romskih pjesama sa elementima džez-a, hip-hopa i elektronskog flamenka.

Flamenko pjevačica Nina Ćorić, koja je poznata po svojoj virtuoznosti u interpretaciji romskih melodija, pridružuje se Balkan Zoo na ovom koncertu. Ćorić je poznata po svom talentu u spajanju romskih muzičkih tradicija s flamenkom, što je dodatno obogatio zvuk Balkan Zoo-a.

Ovaj koncert obećava nezaboravnu veče ispunjenu energijom i strastvenom muzikom, te će zasigurno privući ljubitelje muzike svih uzrasta. Ne propustite priliku da uživate u ovoj jedinstvenoj fuziji balkanske i flamenko muzike u srcu Podgorice.

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku