Harmonija klasičnog i džez zvuka: Premijera džez trija rumunske pijanistkinje Ramone Horvat u KIC-u

post-img Foto: Ramona Horvath Trio
autor-img 24KROZ7 18.04.2024. 11:40

U subotu, 20. aprila, Crna Gora će biti domaćin premijernog nastupa talentovane rumunske pijanistkinje Ramone Horvat i njenog džez trija u okviru renomirane manifestacije “Mjesec poštovanja džeza – JAM 2024”. Događaj će se održati u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” s početkom u 20 sati a ulaz je slobodan, saopštili su KIC-a.

Horvat, koja potpisuje svoj prvi nastup u Crnoj Gori, predstavit će se publici uz pratnju francuskih muzičara, kontrabasiste Nikolasa Ragoa i bubnjara Antoana Paganotija. Ovaj izuzetni trio će premijerno izvesti numere s njihovog najnovijeg albuma “Carmen’s Karma”, koji je nedavno ugledao svjetlost dana u Francuskoj, osvajajući brojne pozitivne kritike kritičara i ljubitelja džeza širom svijeta.

RAMONA HORVATH TRIO
Promo: Ramona Horvath Trio 20. aprila u KIC-u Subota, 20. april, velika sala KIC-a / 20:00

Pokrovitelj ovog značajnog muzičkog događaja je Ambasada Rumunije u Crnoj Gori, što dodatno naglašava važnost i prestiž ovog nastupa.

Rođena u umjetničkoj porodici u Bukureštu, Ramona Horvat je od malih nogu njegovala ljubav prema klasičnim standardima s Brodveja i muzici Dukea Ellingtona. Inspiraciju je crpjela iz emisija kao što je “Jazz Hour” Vilisa Konovera, koje je tajno slušala sa porodicom na talasima “Glasa Amerike”. Njen najnoviji album, “Carmen’s Karma”, koji je objavljen prošle godine, pokazuje njen povratak klasičnim korijenima džeza kroz nekonvencionalnu adaptaciju djela francuskih kompozitora kao što su Claude Debussy, Gabriel Fauré, Maurice Ravel i Georges Bizet, kao i francuskih školovanih kompozitora i velikana klasične muzike poput Franca Schuberta, Georgea Enescua, Antonína Dvořáka i Ludwiga van Beethovena.

Sposobnost da spoji klasičnu muziku i džez na jedinstven način obilježava Horvatovu kao izuzetno talentovanu umjetnicu koja se ističe u savremenom muzičkom svijetu.

Očekuje se da će premijerni nastup Ramone Horvat u Crnoj Gori biti spektakularan događaj koji će oduševiti ljubitelje džeza i klasične muzike širom regiona, obećavajući veče puno uživanja u muzici i jedinstvenih izvođačkih sposobnosti ovog talentovanog trija.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku