Italijansko izdanje Vukovićevog romana i kašupska književnost obilježavaju petak na Sajmu knjiga

post-img
autor-img 24KROZ7 04.10.2024. 09:54

Petak, 4. oktobar, donosi bogat program na X Internacionalnom sajmu knjiga, s raznovrsnim književnim promocijama i događajima. Prvi događaj dana, zakazan za 12h u Galeriji Art, biće prezentacija italijanskog izdanja romana “Tim lavlje srce”, čuvenog crnogorskog autora Čeda Vukovića, povodom obilježavanja deset godina od njegove smrti. Učestvuju Mateo Sabato, predstavnik izdavačke kuće Besa Muci, zamjenica ambasadora Italije Silvia Staffa i književnica Tereza Albano.

Sat kasnije, u 13h, biće predstavljeno jesenje izdanje, 107. broj časopisa za djecu “Osmijeh”, uz prisustvo Gorana Radojičića, Anđele Peković i Branka Vukovića. Ovaj događaj će posebno zainteresovati najmlađe posjetioce sajma.

Popodnevni program počinje u 16h sa promocijom autorskog rada Nikole Nikolića i Jovane Bojović iz književne grupe “Enklava”. Razgovor sa autorima moderiraće Zvonko Karanović. Od 17h, ljubitelji slikarstva i književnosti moći će da prisustvuju promociji knjige “D.H. Lorens o slikarstvu”, koju je priredio Milovan Novaković, u izdanju Ateljea A22. Učesnici ovog događaja su dr Marija Krivokapić, dr Kristina Bojanović i priređivač Novaković, dok će moderatorka biti profesorica Olivera Lazić.

Za najmlađe posjetioce u Kuslevovoj kući, u 17h, biće predstavljena knjiga za djecu “Komske priče: Kom naš dom”, koju će predstaviti Sonja Živaljević, Velimir Ralević i Žarko Vučinić.

Poslijepodnevni dio programa završava se u 18h sa Dariušom Majkovskim i promocijom kašupske književnosti iz Poljske, dok će razgovor moderirati Dušan Pažđerski.

U večernjim terminima, u Crnogorskoj kinoteci u 18.30h, Boris Miljković će govoriti o kulturi u razgovoru “O kulturi: sjećanja, mišljenja i djelovanja”, a moderatorka će biti Nela Gligorović.

Dan će zaključiti dvije interesantne promocije u Galeriji Art: u 20h Dragan Markovina sa knjigom “Programirani zaborav – podijeljeni gradovi i neželjena sjećanja”, koju će moderirati Stojan Stamenić, i u 21h Ris Hjuz iz Velsa sa djelom “Postmoderni mornar”, uz moderaciju Nataše Srdić.

Očekuje se da će i ovaj dan na Sajmu knjiga privući veliki broj posjetilaca željnih inspirativnih susreta sa književnicima, umjetnicima i kulturnim radnicima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku